Trendy svět
Úterý 17. 3.
Svátek má Vlastimil

Kvíz pro diváky seriálu Ulice. Jen ti nejvěrnější dají všechny odpovědi bez dlouhého přemýšlení

Ulice je fenomén, který jen tak nekončí. Zvládnete odpovědi jako pravý fanoušek, nebo vás otázky nachytají.

Ulice je fenomén, který jen tak nekončí. Zvládnete odpovědi jako pravý fanoušek, nebo vás otázky nachytají.

Zdroj: Wikimedia Commons

Kultovní seriál Ulice běží už od roku 2005 a stal se rekordmanem mezi českými seriály. Myslíte si, že máte přehled v jeho hrdinech, vztazích a základních faktech Ověřte si, jestli patříte mezi opravdové znalce, nebo vám v paměti zůstaly jen ty nejznámější tváře.

Ulice patří k nejdéle vysílaným českým seriálům a na obrazovkách je od roku 2005 každý všední den podvečer. Díky tomu má za sebou tisíce dílů, ve kterých se vystřídaly desítky postav a několik generací diváků. Mnozí s Ulicí doslova vyrostli, jiní ji sledují až v posledních letech, ale většina fanoušků má pocit, že seriál zná jako své boty.

Za dlouhé roky se Ulice stala fenoménem, který pravidelně ukazuje rodinné vztahy, každodenní radosti i průšvihy obyvatel jednoho fiktivního pražského činžáku a jeho okolí. V kvízu níže prověříme, jestli si pamatujete zásadní postavy, vztahy i základní fakta o seriálu, který se odehrává ve fiktivní čtvrti na periferii Prahy. Připravte se na kombinaci znalostí ze starších i novějších dějových linií.

Otestuje si své znalosti

1. V jakém roce se začal seriál Ulice vysílat na televizi Nova
A) 2003
B) 2004
C) 2005
D) 2006

2. Jak se jmenuje televizní stanice, která Ulici od začátku vysílá
A) Prima
B) TV Nova
C) Česká televize
D) Barrandov

3. Do jakého žánru Ulice oficiálně spadá
A) Kriminální seriál
B) Mýdlová opera
C) Historické drama
D) Publicistický pořad

4. Kde se děj seriálu odehrává
A) V malém městě na Moravě
B) Ve fiktivní čtvrti na periferii Prahy
C) V centru Brna
D) V horském městečku u hranic

5. Který z těchto typů podniků se v Ulici nevyskytuje jako stabilní součást děje
A) Restaurace
B) Módní butik s kosmetickým salonem
C) Obchod
D) Letištní hala

6. Jaké vysílací schéma Ulice dlouhodobě dodržuje
A) Jednou týdně v neděli večer
B) Každý všední den v podvečer
C) Pouze pondělí a středa
D) Jen v letní sezóně

7. Které tvrzení o Ulici je správné
A) Jde o první český denní nekonečný seriál
B) Jde o první český animovaný seriál
C) Jde o historicky nejkratší seriál TV Nova
D) Jde o dokumentární cyklus o Praze

8. Co z následujícího nejlépe vystihuje hlavní téma Ulice
A) Život lékařů v nemocnici
B) Život obyvatel jednoho činžovního domu a okolí
C) Politické zákulisí na ministerstvu
D) Příběhy sportovců v reprezentaci

9. Které tvrzení o délce a rozsahu seriálu Ulice odpovídá realitě
A) Seriál skončil po dvou sezónách
B) Natočeny byly jen desítky dílů
C) Ulice se vysílá mnoho let a má natočeny tisíce dílů
D) Ulice měla pouze televizní film bez seriálové podoby

10. Co platí o časovém předstihu natáčení Ulice
A) Natáčí se živě ve stejný den, kdy se vysílá
B) Natáčí se zhruba dva až tři měsíce dopředu
C) Všechny díly vznikly před rokem 2010 a nyní se jen reprízují
D) Natáčí se vždy jen týden před Vánoci na celý rok

Seriál Ulice sledují tisíce lidí. Poznáte, co se v něm opravdu odehrálo, nebo budete jen tipovat.
Seriál Ulice sledují tisíce lidí. Poznáte, co se v něm opravdu odehrálo, nebo budete jen tipovat.
Zdroj: TV Nova

Správné odpovědi:

1 – C
2 – B
3 – B
4 – B
5 – D
6 – B
7 – A
8 – B
9 – C
10 – B

Vyhodnocení

0 až 3 správné odpovědi:
Seriál Ulice vás zřejmě míjí obloukem a znáte o něm jen to, že někdy běží v televizi. Základní fakta o roku zahájení vysílání, žánru nebo prostředí seriálu vám unikají, stejně jako povědomí o tom, že jde o dlouhodobý denní projekt s tisíci dílů. Pokud vás kvíz zaujal, zkuste dát Ulici šanci a podívat se alespoň na několik dílů, ať máte představu, proč se o ní tolik mluví.

4 až 6 správných odpovědí:
O Ulici něco víte, ale spíš jen letmo, možná z doslechu nebo z náhodných záběrů při přepínání programů. Zvládli jste některé základní otázky, třeba že se vysílá na TV Nova a že jde o každodenní seriál z prostředí jednoho činžáku, ale detaily o žánru či délce vysílání vám občas unikají. Kdybyste seriál sledovali pravidelněji, snadno byste se posunuli do kategorie pokročilých znalců.

7 až 9 správných odpovědí:
Patříte mezi diváky, kteří mají Ulici dobře načtenou a orientují se v jejích základních faktech i historii. Víte, kdy seriál odstartoval, jaký má žánr a jak dlouho už se vysílá, stejně jako to, že se natáčí s několikaměsíčním předstihem. Do absolutní špičky vám možná chyběl jen malý detail, ale je vidět, že Ulice u vás doma nehraje jen jako kulisa.

10 správných odpovědí:
Ulice je pro vás jasný seriálový fenomén a informace o ní máte v hlavě srovnané lépe než leckterý televizní profesionál. Správně jste odpověděli na všechny otázky o začátku vysílání, žánru, prostředí i délce seriálu a víte i to, že štáb natáčí díly dva až tři měsíce dopředu. Gratulujeme, patříte do elitního klubu znalostí, který by bez problému obstál i v náročnějších kvízech zaměřených už přímo na postavy a dějové zvraty.


Zdroje:

autorský text, redakce

Článek se líbí 0 čtenářům.

Sdílejte článek