Trendy svět
Neděle 14. 12.
Svátek má Lýdie

Simona Stašová slaví úspěch. Nový projekt s Jiřinou Bohdalovou má velký finanční potenciál

Výdělek v rodině Stašových roste. Simona s mámou chytře využívají společné jméno.

Výdělek v rodině Stašových roste. Simona s mámou chytře využívají společné jméno.

Zdroj: Nextfoto.cz

Spojily síly a vytvořily něco, co má vůni domova i kus rodinné historie. Dvě generace hereček přicházejí s projektem, který má být poctou tradici, chuti a lásce k životu. A jak prozradila herečka Simona Stašová, konečně mají s mámou vlastní výdělečný projekt.

Na pultech knihkupectví se právě objevila novinka, kterou společně připravily Jiřina Bohdalová a její dcera Simona Stašová. Publikace s názvem Prababičky pravnoučatům vznikala několik let a nese v sobě nejen sbírku receptů, ale také otisk rodinné pohody, kterou obě herečky vyzařují i mimo kameru.

Bohdalová dlouho shromažďovala nápady a recepty, které provázely její rodinu po celé generace. Nezůstala však jen u vlastních poznámek, přidala i poklady od přátel, s nimiž ji spojují společné zážitky a roky přátelství.

Sama s úsměvem vyprávěla, že právě její dcera přispěla do knihy receptem na pečený květák, což je podle ni tak jednoduché, ale prý neodolatelné jídlo, které si zamilovala celá rodina.

Matka a dcera opět spolu. Stašová s Bohdalovou přišly na způsob, jak si výrazně přilepšit.
Matka a dcera opět spolu. Stašová s Bohdalovou přišly na způsob, jak si výrazně přilepšit.
Zdroj: Nextfoto.cz

Roky dlouhodobé práce

Simona Stašová přiznala, že práce na kuchařce byla běh na dlouhou trať, ale výsledek stojí za to. Podle ní nejde jen o kuchařku, ale o poselství, které má putovat dál mezi generacemi. Recepty, které přetrvávají čas, připomínají totiž nejen chutě dětství, ale i vzpomínky na ty, kteří už tu nejsou.

Právě proto se v knize objevuje i recept zesnulé Hany Zagorové. Její oblíbené roštěnky se podle přátel objevovaly na stole pokaždé, když chtěla potěšit své blízké. Zařazením tohoto receptu vzdávají autorky hold kamarádce, s níž je pojilo hluboké přátelství i společné chvíle mimo svět reflektorů.

Prababičky pravnoučatům tak není jen kuchařkou, ale i kronikou rodinných chutí a vůní. Každý recept v sobě nese příběh, který má sílu vrátit čtenáře do časů, kdy se kolem stolu scházela celá rodina a voněla polévka z poctivého vývaru. Bohdalová i Stašová věří, že jejich kniha potěší nejen milovníky vaření, ale i všechny, kdo si váží tradice a chtějí si připomenout, že některé věci – stejně jako dobré jídlo – nikdy nestárnou.

Zdroje:

autorský text, vlastní dotazování

Článek se líbí 0 čtenářům.

Sdílejte článek

Simona Stašová slaví úspěch. Nový projekt s Jiřinou Bohdalovou má velký finanční potenciál | Trendy svět