Simona Stašová slaví úspěch. Nový projekt s Jiřinou Bohdalovou má velký finanční potenciál

Výdělek v rodině Stašových roste. Simona s mámou chytře využívají společné jméno.
Zdroj: Nextfoto.cz
Spojily síly a vytvořily něco, co má vůni domova i kus rodinné historie. Dvě generace hereček přicházejí s projektem, který má být poctou tradici, chuti a lásce k životu. A jak prozradila herečka Simona Stašová, konečně mají s mámou vlastní výdělečný projekt.
Na pultech knihkupectví se právě objevila novinka, kterou společně připravily Jiřina Bohdalová a její dcera Simona Stašová. Publikace s názvem Prababičky pravnoučatům vznikala několik let a nese v sobě nejen sbírku receptů, ale také otisk rodinné pohody, kterou obě herečky vyzařují i mimo kameru.
Bohdalová dlouho shromažďovala nápady a recepty, které provázely její rodinu po celé generace. Nezůstala však jen u vlastních poznámek, přidala i poklady od přátel, s nimiž ji spojují společné zážitky a roky přátelství.
Sama s úsměvem vyprávěla, že právě její dcera přispěla do knihy receptem na pečený květák, což je podle ni tak jednoduché, ale prý neodolatelné jídlo, které si zamilovala celá rodina.

Roky dlouhodobé práce
Simona Stašová přiznala, že práce na kuchařce byla běh na dlouhou trať, ale výsledek stojí za to. Podle ní nejde jen o kuchařku, ale o poselství, které má putovat dál mezi generacemi. Recepty, které přetrvávají čas, připomínají totiž nejen chutě dětství, ale i vzpomínky na ty, kteří už tu nejsou.
Právě proto se v knize objevuje i recept zesnulé Hany Zagorové. Její oblíbené roštěnky se podle přátel objevovaly na stole pokaždé, když chtěla potěšit své blízké. Zařazením tohoto receptu vzdávají autorky hold kamarádce, s níž je pojilo hluboké přátelství i společné chvíle mimo svět reflektorů.
Prababičky pravnoučatům tak není jen kuchařkou, ale i kronikou rodinných chutí a vůní. Každý recept v sobě nese příběh, který má sílu vrátit čtenáře do časů, kdy se kolem stolu scházela celá rodina a voněla polévka z poctivého vývaru. Bohdalová i Stašová věří, že jejich kniha potěší nejen milovníky vaření, ale i všechny, kdo si váží tradice a chtějí si připomenout, že některé věci – stejně jako dobré jídlo – nikdy nestárnou.
autorský text, vlastní dotazování

